Humanitarno prodajna izložba slika | Dom za odgoj Zadar

Izložba slika

Likovna kolonija „Dom duginih boja – Zadar 2016.\” U organizaciji Doma za odgoj djece i mladeži Zadar okupila je dvadeset umjetnika i umjetnica koji su u cilju pomoći potrebitima kreirali ukupno 58 djela. Predstavljanje radova u obliku humanitarne prodajne izložbe održano je jučer u Kazalištu lutaka Zadar.

– Ideja organizatora pod vodstvom ravnateljice Doma za odgoj Ljiljane Šarić je da se djela prezentiraju na prigodnoj i prodajnoj izložbi u prostoru Kazališta lutaka, te da svojom humanitarnom sinergijom potaknu na kupnju sve ljubitelje likovnosti, ali i najširu javnost grada Zadra. To je pomoć za poboljšanje svakodnevnih životnih uvjeta štićenika Doma kojima je ta pomoć itekako potrebna, kazao je likovni umjetnik i pedagog Boris Žuža, dodajući kako je u svaku darovanu umjetninu ugrađen jedan svijet, ispunjen množinom osjećaja, ali i željom umjetnika da se njihovom kupnjom ostvari humanost na djelu.

– Ove izložene likovne kreacije zrače bogatstvom različitih osobnih svjetonazora, izraženih u kompozicijskim sadržajima figurativne i nefigurativne tematike, ostvarenih nadahnutom igrom linija, boja i oblika, poručio je Žuža.

– Izložba će biti otvorena tjedan dana, a prihod od prodaje slika bit će usmjeren poboljšanju uvjeta života štićenika Doma za odgoj djece i mladeži Zadar. Novac se ulaže u njihove sobe, omogućuju im se izleti i odlasci na druženja, dakle, sve ono što imaju i druga djeca u svojim obiteljima, pojasnila je ravnateljica Ljiljana Šarić, dodajući kako su umjetnici koji su sudjelovali na koloniji pokazali zaista veliku ljubav prema njihovoj djeci, kao i veliku ljubav prema Domu.

– Jer, kroz ovakve oblike druženja nastojimo skinuti stigmu \”sivog Doma\”, koji to stvarno nije. Trudimo se da svojoj djeci omogućimo sudjelovanje u svim aktivnostima u gradu, kao i to da sve škole i ljudi dobre volje mogu doći i kod nas i družiti se s našom djecom, poručila je Šarić.

Galerija slika u nastavku:

Back to top