KAKO POMOĆI? | Dom za odgoj Zadar

Kako pomoći?

Dom se financira iz sredstava državnog proračuna, a nalazi se u sklopu Ministarstva socijalne politike i mladih. Sredstva su dostatna za zadovoljavanje osnovnih potreba djece i mladeži.

Naši korisnici su djeca i mladež koji su od najranijeg djetinjstva bila izložena negativnim odgojnim postupcima, zapuštena i zanemarena, često izlagana nasilju, zbog čega u radu s takvom djecom treba imati dodatnu ljubav i snagu kako bi se moglo adekvatno pomoći. U radu s djecom s poremećajima u ponašanju jednu od ključnih uloga ima konstruktivno osmišljavanje slobodnog vremena.

Veliku važnost dajemo radno – okupacijskim aktivnostima za koje su nam dodatna sredstva više nego potrebna. Isto tako bitno je osnaživanje korisnika i utjecaj na njihovo samopoimanje, naročito izgradnja samopouzdanja što za sobom povlači čitav niz aktivnosti za koje su potrebna dodatna financijska sredstva (pokloni, odjeća, uključivanje u različite klubove izvan Doma i sl.). Kako bi što više približili Dom lokalnoj zajednici te razbili predrasude koje javnost ima o Domu, često organiziramo različite događaje kulturnog i sportskog karaktera. Takve, za nas važne događaje, organiziramo uz pomoć sponzora i ljudi dobre volje.

Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli, odnosno prepoznali takvu potrebu jer nam je takva pomoć vrlo korisna i dobrodošla.
U protekloj godini Dom su donirali ili sponzorirali:

Projekti za koje nam je potrebna financijska pomoć:

  • opremanje polivalentne radionice u Domu
  • likovna kolonija
  • organizirano zimovanje i ljetovanje korisnika
  • susreti Domova – kreativne radionice
  • individualno osiguranje djece za samostalan život

Ako želite pomoći, možete:

Ukoliko nam želite na bilo koji način pomoći rado ćemo vas primiti i dogovoriti suradnju u zajedničkoj težnji za unaprjeđivanjem materijalnih uvjeta rada ustanove i stručne podrške za djecu i mladež koja žive u Domu.

Unaprijed zahvaljujemo,

Telefon:
023/ 234 821
099/ 432-9722Telefaks:
023/ 234 393
E-mail:
Žiro-račun:
Hrvatska poštanska banka 2390001 -1100011351
MB: 03153037
OIB:67719867859

Back to top