Mirno more 2016. | Dom za odgoj Zadar

Mirno more 2016

DZODM Zadar je, već šestu godinu, sudjelovao na floti mira Mirno more. Predstavnici Doma – jedan odgajatelj i četvero korisnika bili smo dio posade broda kojeg je i ove godine sponzorirala firma Canon. Naime, već drugu godinu Canon nam pomaže u ovom projektu financiranjem broda a djecu daruje fotoaparatima, kapama, ručnicima. Bez njihove pomoći ovo sudjelovanje bi nam bilo znatno teže financirati i realizirati i zato im još jednom zahvaljujemo.

Iz luke Zadar isplovili smo 17.09. te preko Murtera, Rogoznice i Trogira došli do konačne luke u Kaštelima gdje su se okupili 104 broda i oko osamsto djece. Atmosfera je bila prekrasna. Osim što su djeca učila novim vještinama vezanim za jedrenje, upravljanje brodom, učili životu u nekim drugim uvjetima, međusobno su se upoznavalii i družili kroz brojne radionice: sportske, umjetničke i kreativne.

Kako u ovom projektu sudjeluju kronično bolesna, marginalizirana, socijalno ugrožena djeca te djecia sa fizičkim i psihičkim poteškoćama svi zajedno uče se prihvačati različitosti I odbaciti predrasude prema drugima.

Moto ovog jedinstvnog projekta u svijetu je “ODBACITI PREDRASUDE!”.

Galerija slika u nastavku:

Back to top