Predbožićna događanja 2015. g. | Dom za odgoj Zadar

Predbožićna događanja 2015. g.

21.12.2015. – HUMANITARNI KONCERT KLAPE ZADRA ZA DJECU DOMA „PJESMOM U DJEČJA SRCA“
ODRŽAN 21.12.2015.god. U HNK ZADAR

Humanitarni koncert „Pjesmom u dječja srca“ održan je 21.12.2015. god. u 20:00 sati u HNK Zadar. Sudjelovalo je 8 klapa: četiri ženske i četiri muške klape , te klapa iznenađenja- klapa „Intrade“.
Ženske klape: „Libar“, „Kapric“, „Kandelora“, te „Garofuli“
Muške klape: „Kalelarga“, „Kontrada“, „Kožino“, te „Niko“
Voditeljica je bila Tamara Šoletić.
Donatori:
-HNK Zadar (ustupljena nam sala bez naknade)
-Zamp (oslobođeni plaćanja autorskih prava)
-Turisthotel (catering)
-Vražap, Tvornica kruha (slastice)
-Vindija, Vajda , Bross ( naresci i piće)
Cilj:
Poboljšanje uvjeta života naših korisnika- oplemenjivanje soba klub garniturama.

 

22.12.2015. g. – HUMANITARNI PREDBOŽIĆNI TURNIR U MALOM NOGOMETU
ODRŽAN 22.12.2015.god. u 17:00 sati

Sudjelovali:
1. Udruga veterana Vojne policije sudionika domovinskog rata Zadarske županije
2. Zajednica udruga veterana Vojne policije iz domovinskog rata Republike Hrvatske
3. Studentski zbor
4. Inspektori PU Zadarske
5. Korisnici i odgajatelji Doma za odgoj djece i mladeži Zadar

Svi sudionici su ozbiljno shvatili igru, ali na kraju, uz smijeh, simpatično druženje, korektne odnose, završilo je pobjedom naših momaka, na što smo ponosni.
Nakon završetka turnira priređen je domjenak (naresci ,kolači), čemu su se najviše razveselili studenti.
Dogovoreno je da će se slijedeće godine , u isto vrijeme održati novi turnir.

 

23.12.2015. – SVEČANI RUČAK KORISNIKA I ODGAJATELJA UZ PODJELU DAROVA
ODRŽAN 23.12.2015. god. u 12:00 sati

Za završetak polugodišta, a povodom nadolazećih blagdana, kada korisnici odlaze svojim kućama (a neki i ostaju u Domu ), organiziran je svečani ručak korisnika i odgajatelja, te podjela darova.
Ove godine je bilo nekoliko akcija za nabavku darova: putem portala „Index.hr“ ( ista akcija bila pokrenuta prije dvije godine , te je na našu inicijativu pokrenuta i ove godine), preko facebooka (akciju pokrenule dvije žene iz Zagreba, a uključeni su bili gotovo svi domovi). Naši korisnici su napisali svoje želje, i taj popis je bio objavljen na portalu i Facebooku sa različitim željama, a tada su se javljali ljudi iz raznih dijelova naše zemlje, te poklone slali poštom, a neki su ih i osobno donijeli. Svi naši korisnici su dobili sve ono što su poželjeli.

Također je održana i akcija Jedriličarskog kluba Uskok i Yacht kluba Biograd n/m, te su skupljene razne igračke, društvene igre, čarape, slatkiši i sl. , što je podijeljeno korisnicima poludnevnih boravaka u školama (gdje su mlađa djeca).

Organizirano je i prikupljanje slatkiša na tri lokacije: Supermarket „Bakmaz“, Cafe-bar „Riva“, te Dom za odgoj djece i mladeži. Skupljene su dvije kutije slatkiša koji su podijeljeni svim našim korisnicima po tretmanima.

Gospođe Sandra Bašić i Natali Milin su organizirale prikupljanje kozmetičkih sredstava za naše korisnike na stalnom smještaju,, a to su uglavnom stariji dečki. Svi su u darovima dobili nešto od pristiglih sredstava.

Osim navedenih kupljeni su i darovi od sredstava koje smo ove godine dobili i od Grada i Županije (po 5.000,00 kn). , na način da su za 5.000,00 kn od Županije kupljeni skromni darovi za sve korisnike (oko 100 korisnika u svim tretmanima), a za 5.000,00 kn od Grada ( uz podneseni zahtjev i odobrenje), biti će kupljena dva televizora, kao grupni pokloni za korisnike stalnog smještaja.

Back to top