Obilježavanje dana socijalnog rada | Centar za pružanje usluga u zajednici Zadar

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Centar za pružanje usluga u zajednici Zadar predstavio projekt „Za bolje sutra, za sretnija jutra“ na stručnom skupu „Nove socijalne usluge u zajednici“

Povodom obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada kojem je ove godine tema „Izgradimo zajedno održivo društvo po mjeri svakoga”, Udruga socijalnih radnika Zadar organizirala je 16. ožujka 2022. godine stručni skup pod nazivom „Nove socijalne usluge u zajednici“.

Centar za pružanje usluga u zajednici Zadar sudjelovao na stručnom skupu prezentirajući nove usluge za korisnike lokalne zajednice, organizirano stanovanje i mobilni stručni tim, koje se provode u sklopu projekta „Za bolje sutra, za sretnija jutra“ financiranog od strane Europskog socijalnog fonda – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Zamjenica ravnateljice Centra za pružanje usluga u zajednici Zadar Ljiljana Šarić, dipl.soc.pedagog izvijestila je prisutne o projektu, ciljanim skupinama, financiranju, svrsi i održivosti projekta, dok su Josipa Radas, mag soc.paed. i Ivana Blajić, mag.soc.rada informirale okupljene o socijalnoj usluzi organiziranog stanovanja, odnosno o pružanju usluge savjetovanja i pomaganja pojedincima i obiteljima u sklopu mobilnog stručnog tima.

Tijekom stručnog skupa, istaknuta je suradnja s Centrima za socijalnu skrb Zadar, podružnicama Obrovac, Gračac i Pag te sa Centrom za socijalnu skrb Benkovac koji je istaknuo iznimnu važnost i značaj rada mobilnog stručnog tima.

 

Back to top