Sportski susreti domova za djecu i mladež 2017. | Dom za odgoj Zadar

Djeca iz domova iz Pule, Rijeke, Karlovca, Luga Samoborskog, Osijeka, Splita, Zagreba i Zadra nadmetala su se u malom nogometu, košarci, skokovima u vrećama i potezanju konopa, a Zadrani su se popeli na pobjednički tron kao najbolji malonogometaši.

U organizaciji Doma za djecu i mladež Zadar, na njegovim sportskim igralištima u subotu su održani tradicionalni Sportski susreti domova za djecu i mladež 2017. iz cijele Hrvatske.

U malom nogometu najbolja je bila ekipa domaćina – Zadra, drugo mjesto osvojili su Karlovčani, a treće Puljani. Osim ekipa, nagrađeni su i pojedinačno najbolji igrači, pa je tako najbolji igrač dobio nogometnu loptu, a najbolji strijelac i igrač skupine zaslužili su ručni sat kao nagradu. U košarkaškom turniru sudjelovale su samo dvije ekipe i to iz Karlovca i Rijeke, a bolji su bili Karlovčani. Ekipe su se natjecale i u skakanju u vrećama, a najbolja je bila ekipa iz Karlovca, drugi su bili Zagrepčani, a treći Riječani. U povlačenju konopa najbolja je bila ekipa iz Splita.

– U posljednjih nekoliko godina ovo je već drugi put da organiziramo Sportske susrete domova, na kojem uz naš dom sudjeluju još i domovi iz Pule, Rijeke, Karlovca, Luga Samoborskog, Osijeka, Splita i Zagreba. Ove godine potporu smo dobili i od Zadarske županije, a imali smo i brojne donatore. Ova djeca zaslužuju da im se barem na jedan dan priredi jedan ovakav događaj, jer svako dijete ima neku svoju priču i oni nažalost u domu nisu bez razloga, kazala je Ljiljana Šarić, ravnateljica Doma za djecu i mladež Zadar.

Zadarski dom u subotu ujutro bio je ispunjen grajom mladih koji su s nestrpljenjem čekali početak sportskih nadmetanja. Zahvaljujući sponzorima, kako je naglasila ravnateljica uspjeli su osigurati i vrijedne nagrade, ali i zajedničko druženje koje će svima njima ostati u dobrom sjećanju.

– Koliko god se mi trudili da dom nema stigmu, često se dogodi da naša djeca budu osuđena za nešto loše što se dogodi, a to nije tako, rekla je Šarić, te zaključila kako se ovdje radi o djeci kojoj je potrebno puno ljubavi i razumijevanja što nisu imali u svojim obiteljima.

Back to top